Acı Biberin Faydası Nedir ?

Çin alimleri çokunun sevimli gıdası olan acı biberin ömrü uzattığını açıkladı.
Acı biberi acı yapan kapsaisin maddesi tıp tarihinde her zaman tedavi edici madde olarak kullanıldı. Kapsaisin TRPV1 adlı bir acı reseptör içerir. Acı biber yerken bu madde ilk olarak beynin sıcaklığını değiştirir ve biberin acı olmasını sağlar. Ancak bir süre sonra nöronlar yanıt vermiyor ve acıyı keser, endorfin salgılanır.

Araştırma sonuçlarına göre, haftada iki kez acı biber yiyenlerin ölüm oranı yüzde 10 daha azdır.  Haftada 6-7 kez acı biber yiyenlerde ise erken ölüm riski yemeyenlerden daha azdır.
Acı biberin dahil olduğu beslenme programı daha sağlıklıdır. Buna değinirsek eğer acı biber yiyin ve daha uzun yaşayın.

1 yorum:

  1. Çin alimleri çokunun sevimli gıdası olan acı biberin ömrü uzattığını açıkladı.
    Acı biberi acı yapan kapsaisin maddesi tıp tarihinde her zaman tedavi edici madde olarak kullanıldı. Kapsaisin TRPV1 adlı bir acı reseptör içerir. Acı biber yerken bu madde ilk olarak beynin sıcaklığını değiştirir ve biberin acı olmasını sağlar. Ancak bir süre sonra nöronlar yanıt vermiyor ve acıyı keser, endorfin salgılanır.

    Araştırma sonuçlarına göre, haftada iki kez acı biber yiyenlerin ölüm oranı yüzde 10 daha azdır. Haftada 6-7 kez acı biber yiyenlerde ise erken ölüm riski yemeyenlerden daha azdır.
    Acı biberin dahil olduğu beslenme programı daha sağlıklıdır. Buna değinirsek eğer acı biber yiyin ve daha uzun yaşayın.

    YanıtlaSil

Hakkımızda